Lagat en TV

Lagat en TV

En vän bad mig kolla på en TV. Den startade inte så jag började med att mäta upp alla spänningar. 12 och 24V var okej men 5.2V låg på endast 4V. Försökte man starta TV:n så dippade det ner under 1V. Började leta kondensatorer och misstänkte ganska snabbt att de på 5V var dåliga. De var missfärgade så de har nog blivit varma. Bytte ut dessa (5 st) mot 105° istället för 85°. Efter det fungerade TV:n utan problem. Nu går det kanske några år till. Ägaren var mycket glad.

Efter jag lött bort de gamla kondensatorerna och tvättat bort tenn
Efter jag lött bort de gamla kondensatorerna och tvättat bort tenn
Efter jag lött bort de gamla kondensatorerna och tvättat bort tenn
Nya kondensatorer på plats

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *